Advanced Monitoring for ERAS

Advanced Monitoring for ERAS

SIVA-TCI World Congress Incorporating Annual Scientific Congress of the Malaysian Society of Anaesthesiologists & The College of Anaesthesiologists

Pre-Congress Workshop: Early Recovery after Surgery (ERAS) for Anaesthesiologists 15th August 2018, 08:00-16:00 hours

Tentative Program

Time

Timing

Agenda

Speaker

08:00-08:50

45 mins

Registration

08:50-0900

10 mins

Welcome

Dato’Dr Wan Rahiza Wan Mat, Consultant, Anaesthesiology & Intensive Care, UKMMC, KL

09:00-09:20

20 mins

ERAS Concept

Dr.How Kwang Yeong Consultant, Colorectal Surgery Co-chair of TTSH ERAS

09:20-09:50

30 mins

ERAS and the Anaesthesiologists

Dr.Jonathan Tan Senior Consultant, Anaesthesiology, Intensive Care and Pain Medicine Co-chair of TTSH ERAS

09:50-10:20

30 mins

Reducing Delirium and Postoperative Cognitive Disorder: Facilitating ERAS post op goals!

Dr.Jonathan Tan Senior Consultant, Anaesthesiology, Intensive Care and Pain Medicine Co-chair of TTSH ERAS

10:20-10:40

20 mins

BREAK

10:40-11:10

30 mins

Perioperative Goal Directed Therapy: Haemodynamic

Dr Paul Drakeford Specialist Anaesthetist, Anaesthesiology, Intensive Care and Pain Medicine, TTSH

11:10-11:40

30mins

Perioperative Goal Directed Therapy: Fluid Therapy

Dr Paul Drakeford Specialist Anaesthetist, Anaesthesiology, Intensive Care and Pain Medicine, TTSH

11:40-12:25

45 mins

Opioid sparing Anaesthesia & Analgesia. Case Discussion: When less is more

Dr Devanandhini Krisnan Consultant Anaesthesiologist & Pain Specialist Department of Anaesthesiology Hospital Raja Perempuan Bainun, Ipoh, Perak

12:25-12:45

20 mins

Perioperative Nutrition

Dr.Jonathan Tan Senior Consultant, Anaesthesiology, Intensive Care and Pain Medicine Co-chair of TTSH ERAS

12:45-13:00

15 mins

Discussion

All

13:00-14:00

60 mins

LUNCH

14:00-15:00 Break up session: 30 minutes in each station

Station 1

End organ protection workshop

Medtronic

Station 2

Haemodynamic monitoring workshop

Edwards Lifesciences

15:00-15:20

20 mins

ERAS & Patient: Audit & Significant Outcomes

Dr.How Kwang Yeong Consultant, Colorectal Surgery Co-chair of TTSH ERAS

15:20-15:40

20 mins

ERAS Implementation Tips

Dr.How Kwang Yeong Consultant, Colorectal Surgery Co-chair of TTSH ERAS

15:40-16:00

20 mins

Discussion & Wrap up

All

Abstract:

Enhanced Recovery After Surgery (ERAS) is a combination of elements in the perioperative care for elective surgery. Evidences had shown that ERAS is able to reduce morbidity and mortality. Anaesthesiologist as a perioperative physician plays a significant role in ERAS. The aim of this workshop is to empower you with the latest updates in clinical knowledge and skills of ERAS. Hence, allowing you to implement ERAS in your daily practice and hospital.

Stay Tuned! Don't Miss this Event

We will be updating this site soon, subscribe to receive updates about our Programmes and more!

The Venue

The Kuala Lumpur Convention Centre is a convention and exhibition centre at Jalan Pinang, Kuala Lumpur, Malaysia. It is part of the KLCC development. The hotel is 50 minutes from Kuala Lumpur International Airport.

You might be interested to know about:

Supported by

 

Ministry of Health Malaysia

Kami Sedia Membantu

Ministry of Tourism and Culture, Malaysia

Malaysia Convention & Exhibition Bureau

Tourism Malaysia